Hedendaagse kunst in een historisch landschap

Machinery of Me is een presentatie-instelling voor hedendaagse beeldende kunst en artist-in-residency, gevestigd in een voormalige stookruimte op de Buitenplaats Koningsweg in Arnhem.

In samenwerking met kunstenaars en partners presenteert Machinery of Me een programma waarin de natuurlijke omgeving en de intrigerende historie als voormalige Duitse vliegbasis het vertrekpunt vormen voor nieuw te ontwikkelen werk. Tentoonstellingen en publieksactiviteiten bieden nieuwe perspectieven op verleden, heden en toekomst en stimuleren uitwisseling tussen kunstenaar, publiek, ruimte en landschap.

 

OPENINGSTIJDEN

Machinery of Me is weer iedere zondag van 12.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek van 7 juni t/m 26 juli. 
Houd er rekening mee dat een beperkt aantal mensen tegelijkertijd naar binnen kan en je misschien even moet wachten. Ben je liever zeker van je plaats? Reserveer dan een tijdstip door een mailtje te sturen naar: info@machineryofme.nl. Vermeld daarin welke zondag je wil komen en op welk tijdstip. De toegang is gratis.

Plan je je bezoek liever op een andere dag of wil je een (groeps)rondleiding reserveren? Stuur een mail naar info@machineryofme.nl.

 

ORGANISATIE

De dagelijkse leiding is in handen van Rieke Righolt en Maarten Verweij.
Het bestuur van de stichting bestaat uit Rieke Righolt (voorzitter), Jeroen Glas en Lotte Jansen Lorkeers. De bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. De stichting wordt bij de totstandkoming van het programma geadviseerd door een Raad van Advies. Een beknopt beleidsplan vind je hier.

 

ARTIST-IN-RESIDENCE

Kunstenaars kunnen zich aanmelden voor een werk- en verblijfperiode in de artist-in-residency van Machinery of Me. Bij de start van een nieuw kalenderjaar wordt een open call gepubliceerd waarna een inschrijfperiode volgt. Duur en inhoud van de artist-in-residency worden in nader overleg bepaald. 

 

OVERNACHTEN

Een nachtje verblijven te midden van natuur, op een inspirerende plek naast Nationaal Park de Hoge Veluwe? De tentoonstellingsruimte beschikt over een bijzonder slaapverblijf met keuken, douche en toilet. De opbrengst komt direct ten goede aan het tentoonstellingsprogramma. Informatie en reserveren via info@machineryofme.nl.

 

ANBI

De stichting Machinery is een culturele ANBI. Dit maakt doneren aan de stichting fiscaal aantrekkelijk. Stichting Machinery RSIN 859046667.

 

Sponsoren en partners

De activiteiten van Machinery of Me worden mogelijk gemaakt door:


vsb-fonds
gelderland
stichting niemeijer fonds b180b GREEN2 2
 
arnhem
prins-bernhard-cultuurfonds
MONDRIAAN LOGO2 1
 

Met bijzondere dank aan: KRAFT Architecten, Studio met met, de leden van de Raad van Advies.